Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας



Θέμα: «6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

2η Ανακοίνωση»

Αγαπητές συναδέλφισσες, Αγαπητοί συνάδελφοι,το 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας θα διεξαχθεί παράλληλα σε Ηράκλειο, Αγρίνιο, Ιωάννινα, Καβάλα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Κομοτηνή, Λάρισα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πύργο Ηλείας, Ρόδο, Τρίκαλα, Φλώρινα, Χανιά την Πέμπτη 07, την Παρασκευή 08 και το Σάββατο 09 Απριλίου 2016.
Το 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας θα διεξαχθεί στην πόλη της Καβάλας, Παρασκευή 8 Απριλίου, στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Καβάλας, από τις 09:00π.μ. έως 15:00μ.μ..
Το Φεστιβάλ τελεί και φέτος υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (159244/Δ2/09-10-2015), με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.Κα.Π), της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδος (Ε.Π.Ε), της Ελληνικής Εταιρίας Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Ε.Π.Υ) και της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (Ε.Τ.Π.Ε). 2 Στο πλαίσιο του μαθητικού φεστιβάλ θα υπάρξει η δυνατότητα να παρουσιαστούν έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία δημιουργήθηκαν στα μαθήματα Πληροφορικής όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο), στις βιωματικές δράσεις του Γυμνασίου και στο μάθημα Ερευνητικές Εργασίες (Project) των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Επιπλέον, είναι δυνατό να συμπεριληφθούν και έργα τα οποία δημιουργήθηκαν σε κάποια Σχολική δραστηριότητα (Περιβαλλοντική, Πολιτιστική, Αγωγής Υγείας κ.α.) ή σε κάποιο διαθεματικό/διεπιστημονικό σχέδιο συν-εργασίας μεταξύ του μαθήματος της Πληροφορικής και άλλων μαθημάτων.
Προϋπόθεση συμμετοχής ενός μαθητικού έργου στο Φεστιβάλ αποτελεί η συμμετοχή εκπαιδευτικού Πληροφορικής στην ομάδα των εκπαιδευτικών που συντονίζει το έργο, αν δεν το συντονίζει αποκλειστικά ο ίδιος.
Προϋποθέσεις συμμετοχής:
(α) Σύντομη παρουσίαση (<=8΄) της εργασίας από τους μαθητές σε ακροατήριο
(β) Υπολογιστής του σχολείου, εκπαιδευτικός Πληροφορικής και ομάδα μαθητών στον εκθεσιακό χώρο για ένα διάστημα 2-3 ωρών, ώστε να εκθέτουν το έργο τους και να απαντούν σε ερωτήσεις γι’ αυτό
(γ) Ανάρτηση κατάλληλου πολυμεσικού υλικού στην τοπική ιστοσελίδα του Φεστιβάλ με ευθύνη του συντονιστή εκπαιδευτικού Πληροφορικής.
Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής που μαζί με τους μαθητές τους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν εκπροσωπώντας το σχολείο τους να ενημερώσουν την Σχ. Σύμβουλο Πληροφορικής ΠΕ19 στο email: ebabalona19@yahoo.gr, μέχρι 26 Mαρτίου 2016.
Στους χώρους διεξαγωγής του Φεστιβάλ θα λάβουν χώρα, για μαθητές και επισκέπτες, ομιλίες, εργαστήρια και διαδραστικές δραστηριότητες. Ευελπιστούμε το Φεστιβάλ, το οποίο θα μεταδοθεί ζωντανά από το Διαδίκτυο, να δώσει μια νότα χαράς και δημιουργικότητας σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες.
Παρακαλούνται οι κ.κ. Διευθυντές των σχολείων να ενημερώσουν ενυπόγραφα τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής. 3

Η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή
Γεώργιος Πανσεληνάς, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Αν. Κρήτης
Γεώργιος Γώγουλος, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Δυτ. Κρήτης
Τιμολέων Θεοφανέλλης, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Βορείου Αιγαίου
Τσαμπίκα Καράκιζα, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Νοτίου Αιγαίου
Δημήτριος Κολοκοτρώνης, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Λάρισας και Καρδίτσας
Μπαμπαλώνα Ελένη Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Ανατολικής Μακεδονίας
Ιωάννα Μπέλλου, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Ιωαννίνων και Ν. Άρτας
Αθανάσιος Μπασούνας, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Πρέβεζας και Θεσπρωτίας
Θεόδωρος Μπίρμπας, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Αχαΐας και Ηλείας
Θεοδώρα Ναλμπάντη, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Θράκης
Σπύρος Παπαδάκης, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Αιτωλοακαρνανίας
Γεράσιμος Πολυμέρης, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων
Γεωργία Σπάλα, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Μεσσηνίας και Λακωνίας
Χαράλαμπος Σταχτέας, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Μαγνησίας & Τρικάλων
Ελένη Μπαμπαλώνα Σχολική Σύμβουλος Πληροφορικής ΠΕ19 Αν. Μακεδονίας – Θράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου